Švédská skořicová pochoutka

27. září 2015 v 21:00 | Lucy |  Recipes
Ahojky! Dneska tady pro vás přidávám recept na typickou, švédskou , sladkou, skořicovou pochoutku:)


Přísady:
75 g čerstvého droždí
450ml mléka
1,8-2 l hladké mouky
200g másla
2 vejce
1 lžička soli
1 lžíce drceného kardamomu ( není nutné)

Skořicová náplň:
100g marcipánu
100g másla
125ml cukru krupice
2,5 lžíce strouhanky
1 lžíce vody
1 lžíce skořice

Poleva a zdobení:
1 vejce
špetka soli
0,5 lžíce vody
perlový cukr


Postup:
1. Nachystejte si veškeré přísady a počkejte, až budou mít pokojovou teplotu.

2. Do mísy rozdrobte droždí. Zalijte ho mlékem (musí mít pokojovou teplotu nebo být vlažné) a míchejte, dokud se droždí nerozpustí.

3. Přidejte většinu mouky, po kouscích všechno máslo,cukr,vejce,sůl a kardamom. Směs hněťte ve vláčné těsto. Jakmile je těsto vláčné je připraveno k dalšímu použití.

4. Těsto překryjte utěrkou a nechejte ho vykynout na dvojnásobek. (cca 30 minut kynutí)

5. Mezitím si připravíme náplň. Strouhaný marcipán smíchejte nebo ušlehejte s máslem, cukrem, strouhankou, vodou a skořicí.

6. Položte těsto na vál, prohněťte ho a rozdělte na dvě části. Obě části rozválejte do tvaru velkého obdélníku. Těsto potřete skořicovou náplní.

7. Z delší strany přehněte těsto přes náplň a srolujte do válečku. Okraj těsta potřete trochou vody, aby váleček lépe držel tvar. Nakrájejte jej na 2-3 cm silné plátky. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby mezi šneky bylo dost místa.


8. Překryjte utěrkou a nechejte šneky vykynout na dvojnásobek, tedy zhruba 20-30 minut. Předehřejte troubu na 250 °C.
9. Ušlehejte dohromady vejce, sůl a vodu. Touto směsí šneky jemně potřete. Posypejte perlovým cukrem. Ve střední části trouby pečte po dobu 7-8 minut. ( dokud nezezlatoví)



PS. Švédové mají recepty v litrech a mililiterch, proto použijte klasickou odměrku místo kuchyňské váhy. :)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 miki miki | 27. září 2015 v 21:25 | Reagovat

šneci vypadají moc hezky,už se těším,až je ochutnám :-)

2 Myshelka Myshelka | Web | 28. září 2015 v 0:20 | Reagovat

Hmmm:333 Moc lákavé :33

3 Rory Rory | Web | 28. září 2015 v 15:12 | Reagovat

Prostě k nakousnutí! Ty mi způsobuješ, že si okoušu monitor. :( Určitě někdy receptík zkusím! :)

4 Lucy Lucy | Web | 28. září 2015 v 17:04 | Reagovat

[1]:,[2]: Děkuju:)

[3]: Děkuju:) , no teda okousat monitor! Snad ti nebudu muset platit zubaře. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama